Wat kan ik doen met een opleiding Creatieve therapie op MBO niveau en welke opleidingsmogelijkheden zijn er? (zie ook Creatieve therapie op HBO niveau)

 

 

Deze studie draait om het aanwenden van kunstzinnige middelen zoals tekeningen en rollenspellen ten behoeve van psychische hulpverlening.

Als creatief therapeut ben je gespecialiseerd in een bepaald kunstzinnig gebied. Dit medium kan drama zijn, of muziek, beeldende vorming of dans. Het zijn deze instrumenten waarmee je patiënten en cliënten begeleidt bij het vinden van een oplossing voor hun psychische problemen. Creatief therapeuten kunnen zich naast directe patiëntbegeleiding ook bezig houden met onderzoek, onderwijs, organisatiebeleid en voorlichting.

Op MBO niveau is het op dit moment niet mogelijk om een Diploma te behalen waarna men zich creatief therapeut kan noemen. Wel zijn er verschillende opleidingen bij particuliere onderwijsinstellingen en/of ROC’s waar vormen van creatieve therapie een onderdeel vormen van de opleiding en in de meeste gevallen is het ook als een zeer geschikte vooropleiding om daarna de officieel erkende opleiding tot Creatief therapeut op HBO te gaan volgen.

 

 

Hieronder vind je enkele voorbeelden van opleidingen die in een of andere wijze zeer verbinden zijn met het beroep Creatief therapeut.

ROC’s

ROC van Amsterdam ==> opleiding Sociaal Cultureel werker

ROC Tilburg               ==> Artiest Drama

Filter

Creatieve therapie CIVAS Opleidingen

Brochure downloaden

Inschrijven

Creatieve therapie maakt u allereerst kennis met de theoretische achtergronden van de behandelwijze. U leert de materialen en technieken kennen en...

Lees Meer