Gemeenten

Kandidaten van gemeenten

De gemeenten bieden mensen met of zonder arbeidsbeperking voorzieningen aan bij het vinden van een geschikte baan. De voorzieningen die aangeboden worden kunnen o.a. variƫren van het opdoen van werkervaring (al dan niet met behoud van uitkering) via vrijwilligerswerk, participatiebanen of detachering, scholing of de combinatie van werken en leren.

Gemeenten schakelen hierbij vaak Rorange in om hun kandidaten, die graag in de zorg en welzijnssector willen gaan werken, te helpen bij het vinden van een geschikte baan en te zorgen dat ze duurzaam kunnen gaan uitstromen.

Voor elke kandidaat die wij ondersteunen en begeleiden geldt dat de aangeboden trajecten maatwerk zijn en afgestemd zijn op de individuele wensen en mogelijkheden. Onze werkwijze wordt gekenmerkt door Persoonlijke aandacht, wederzijds vertrouwen en respect. De trajecten die we uitvoeren worden dan ook bij de klant thuis, op de werklocatie of bij ons op kantoor uitgevoerd.

 

GEMEENTEN TRAJECTEN

De verschillende trajecten die we bieden zijn hieronder beschreven. De trajecten kunnen afzonderlijk maar ook in combinatie met elkaar worden afgenomen.

Re-integratie

De trajecten die Rorange aanbiedt starten altijd met een intakegesprek met de kandidaat.

De focus zal tijdens dit gesprek liggen op:

  1. De afstand tot de arbeidsmarkt;
  2. Motivatie om een traject te volgen;
  3. Motivatie voor de zorg- en welzijnssector;
  4. Kennis/ervaring/competenties/persoonlijke vaardigheden

Afhankelijk van de situatie kan het vervolg traject o.a. bestaan uit: sociale activering, versterken van de werknemersvaardigheden (o.a. werkritme, persoonlijke effectiviteit, assertiviteit en de persoonlijke belastbaarheid), in kaart brengen van gewenste en geschikte banen, bemiddelen naar passend en duurzaam werk, coachen en begeleiden van de kandidaat en de werkgever voor een periode van maximaal 6 maanden na duurzame plaatsing.

Scholing, begeleiding en coaching

We leren kandidaten door middel van scholing en begeleiding de vaardigheden die nodig zijn voor een beroep of functie in de zorg en welzijnssector te vergroten. De scholingen zijn een combinatie van werken en leren en leiden op tot een erkend MBO diploma variƫrend van niveau 2 tot en met niveau 4.

Samen met de kandidaat en met de gemeente wordt bepaald welke opleiding en welke stageplaats voor de kandidaat het meest geschikt is en na voltooiing de grootste kans biedt op duurzame uitstroom.

Gelijktijdig met de scholing krijgt de kandidaat vakinhoudelijke begeleiding waardoor de kans op uitval tot een minimum beperkt blijft en wordt de kandidaat door middel van coaching en begeleiding voorbereid op het werken bij zorg en welzijnsorganisaties.