Wat kan ik doen met een opleiding gewichtsconsulent en welke opleidingsmogelijkheden zijn er?

 

 

Een gewichtsconsulent is iemand die clienten begeleidt met gewichtsproblemen.
Zowel voor mensen met overgewicht als ondergewicht is een gewichtsconsulent de aangewezen persoon om mensen te begeleiden. Voedingsadviezen, practische adviezen en coaching behoren tot zijn of haar takenpakket.
Een groot aantal gewichtsconsulenten heeft zich aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Hoewel de beroepsnaam Gewichtsconsulent niet beschermd is, zijn er een groot aantal door de BGN geaccrediteerde opleidingen.

Naast de opleiding gewichtsconsulent bestaat er ook de opleiding Voeding en Diëtetiek, het betreft een officieel erkende opleiding die zowel op hogescholen als particuliere onderwijsinstellingen gegeven word. Op onze website vind U ook over deze opleiding uitgebreide informatie.

Waar

Hieronder vind U uitgebreide beschrijvingen over de opleidingen die mogelijk zijn tot gewichtsconsulent op HBO niveau.
U kunt volledig gratis bij de verschillende opleidingen een brochure opvragen die dan naar U e-mailadres verstuurd wordt.

Bent U geinteresseerd in een opleiding gewichtsconsulent op MBO niveau klik dan hier

Zie ook voor HBO niveau de opleiding Voeding en Dietetiek

 

 

Filter

Gewichtsconsulent de Leefstijl Academie is niet meer beschikbaar

Brochure downloaden

Inschrijven

Gewichtsconsulent Tijdens de opleiding Gewichtsconsulent gaat u eetgewoonten, menusamenstellingen en bewegingspatronen onderzoeken. U ontwikkelt...

Lees Meer

Vitaalcoach = Dé Personal Trainer van nu ; Niveau 5 Opleidingen 2000

Brochure downloaden

Inschrijven

Een Vitaalcoach (ook wel leefstijladviseur genoemd) is een allround gezondheidsspecialist die mensen kan adviseren en begeleiden in het bereiken van...

Lees Meer