Wat kan ik doen met een opleiding tot helpende en welke opleidingsmogelijkheden zijn er?

 

 

Na je opleiding kun je veel kanten uit. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een kinderopvangcentrum, een instelling voor gehandicapten, of een verzorgings- of verpleeghuis. Doordat de opleiding heel breed is, werk je met veel verschillende soorten cliënten. Beroepen die je onder andere kunt uitoefenen zijn:

Assistent-begeleider gehandicaptenzorg

Gezinsondersteuner gehandicapten

Helpende instelling

Helpende thuiszorg

Helpende welzijn

Woonbegeleider gehandicaptenzorg

Aanvullende cursus met certificaat :

1. Helpende Plus :

Wil je je kansen op de arbeidsmarkt nog meer vergroten maar is de vervolgopleiding Verzorgende IG niet geschikt of te zwaar voor je, dan raden we je de aanvullende opleiding Helpende Plus aan.

Naast de werkzaamheden die je als helpende mag verrichten mag je dan ook :

– aan- en uittrekken van steunkousen,

– medicijnen toedienen,

– kathetertoilet,

– stoma verzorgen

– zuurstof toedienen.

 

Wanneer, waar en bij welk opleidingsinstituut kan ik de opleiding tot helpende volgen?

In het blok rechtsboven kunt U op een overzichtelijke wijze informatie krijgen over de verschillende opleidingsmogelijkheden.

U kunt kiezen uit een lijst van private of ROC’s door op het hoogste niveau te klikken. U kunt ook direct kiezen voor een bepaald opleidingsinstituut. Onderaan vind U een complete lijst van alle ROC’s waar je de opleiding Helpende kunt volgen, inclusief informatie welke vormen zoals BBL BOL deeltijd.

De private onderwijsinstellingen hebben vaak mogelijkheden om opleidingen verkort en/of in deeltijd te volgen, terwijl de ROC’s vooral gericht zijn op voltijd opleidingen.
Indien U nog meer informatie wenst over de opleiding tot helpende is er in de meeste gevallen ook een mogelijkheid om gratis een brochure te downloaden.

 

Filter

Helpende Zorg & Welzijn, niveau 2 SVOZ

Brochure downloaden

Als Helpende Zorg & Welzijn ondersteun je bij het opruimen, schoonmaken en de zorg voor een fijne leefomgeving. Soms neem je die taken geheel...

Lees Meer

Module Helpende plus KCM Training en Opleiding BV

Brochure downloaden

Voor wie is deze opleiding bedoeld? Heeft u een diploma Helpende Zorg & Welzijn niveau 2 en wilt breder inzet-baar zijn ? Dan is deze module...

Lees Meer

ROC opleidingen Helpende deeltijd, BOL en BBL.

ROC’s waar je de opleiding tot Helpende in Zorg en Welzijn kan volgen   www.albeda.nl Albeda College in diverse plaatsen in Zuid-Holland....

Lees Meer