Warning: simplexml_load_file(https://api.springest.nl/trainings/388125.xml?api_key=0fbf05ee45021f3422eb747f98503f4d405e3f1b1bbb07db1266474d5bc94255): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/zorghart/public_html/opleiding/wp-content/themes/Nexus/springest-opleidingen.php on line 25

Warning: simplexml_load_file(): I/O warning : failed to load external entity "https://api.springest.nl/trainings/388125.xml?api_key=0fbf05ee45021f3422eb747f98503f4d405e3f1b1bbb07db1266474d5bc94255" in /home/zorghart/public_html/opleiding/wp-content/themes/Nexus/springest-opleidingen.php on line 25

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening – deeltijd HAN – Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

is niet meer beschikbaar

Tip: Vraag een in-company offerte aan bij meerdere aanbieders

Brochure downloaden

Inschrijven

Met de deeltijdopleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) word je een professional die bijdraagt aan de sociale kwaliteit binnen deze veranderende samenleving!

Als je kiest voor de hbo deeltijdopleiding MWD, betekent dat je vooral praktisch, doortastend en betrokken bent bij mensen die in de knel zitten. Je vindt het leuk om individuele hulp te verlenen aan cliënten, met oog voor zijn/haar omgeving.

De deeltijdvariant maakt het je mogelijk om privé- en de werk goed te combineren met een studie. Na 4 jaar succesvol studeren heb je een bachelorsdegree (hbo-diploma) op zak.

Om te kunnen starten met deze opleiding, moet je altijd een geschikte (betaalde of onbetaalde) leerwerkplek hebben. We hanteren daarbij een norm van 20 uur per week. Ook heb je een hbo-professional nodig die jou begeleidt bij je opdrachten en de leercoach adviseert over je beoordeling.

1st year

In de module ‘De Basis van Sociaal Werk’ leer je contact maken met de cliënt, zijn situatie analyseren en een plan van aanpak maken. Je werkt aan je methodische vaardigheid en theoretische verdieping. Het eerste jaar bestaat uit twee modules: Participatie in de wijk (van je cliënt) en Participatie in de organisatie (van jezelf).

2nd year

In de generieke module staat in het eerste deel het werken in complexe cliëntsituaties centraal. Het tweede deel staat in het teken van ondernemerschap en het organiseren van sociaal werk.

Tijdens supervisiebijeenkomsten reflecteer je dit hele semester met een supervisor en enkele medestudenten op je eigen handelen. Je leert denken, voelen en handelen integreren in de persoon die jij als professional bent.

3rd year

admission

application

characteristics

Kwaliteit betekent ook maatwerk. Je kunt je lesprogramma gedeeltelijk zelf samenstellen, zodat je je kennis kunt vergroten, maar niet hoeft te herhalen wat je al weet. Bovendien kun je eerder gevolgde opleidingen en werkervaring laten beoordelen op behaalde
competenties.

curriculum

Het eerste anderhalf jaar worden bewust lesgroepen gevormd waarin studenten uit de drie verschillende richtingen van Sociale Studies Deeltijd bij elkaar zitten. Zo leer je elkaars beroepspraktijk kennen. De inhoud van de lessen en de opdrachten die je doet, zijn wel op maat en toegespitst op jouw beroepscontext. Je volgt dus je eigen programma én maakt kennis met de andere disciplines in je werkveld.

Je wordt voorbereid op (complexe) situaties die je in de praktijk van hulp- en dienstverlening tegen kunt komen. Deze situaties hebben te maken met contacten met cliënten, met het werken in organisties en met de ontwikkelingen in het beroep. Je maakt daarbij gebruik van kennis en vaardigheiden uit de psychologie, sociologie, rechts- en wetkennis, politicologie en economie. Tijdens het opleidingsspecifieke deel van de deeltijdopleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in deeltijd leer je meer over Psychosociale, concrete en informatieve hulpverlening bieden, Signaleren en actie ondernemen en Casemanagement

objectives

student profile

Past een sociale opleiding bij jou?
*Je werkt graag samen met mensen
*Je bent geïnteresseerd in wat er in de samenleving speelt;
*Je kunt gemakkelijk contact maken, relaties leggen en onderhouden
*Je wilt jeugdigen en volwassenen met diverse problemen begeleiden
*Je zoekt creatieve en inventieve oplossingen voor problemen
*Je beschikt over de durf om doortastend en onderbouwd te handelen in complexe situaties;
*Je bent betrouwbaar, houdt zich aan afspraken en gaat zorgvuldig om met de informatie, rechten en plichten van anderen
*Je bent bereid tot zelfreflectie en wilt je gedrag onder de loep nemen
*Je staat open voor de feedback van anderen

Kosten € 2006 — 48 maanden


Code: 388125

Author: robertus

Share This Post On