Wat kan ik doen met een opleiding Physician Assistant en welke opleidingsmogelijkheden zijn er?

 

Na afronding van de master Physician Assistant ben je physician assistant (PA). Je verlicht de taken van de medisch specialist.

Onder supervisie van een huisarts of medisch specialist in een ziekenhuis oefen je de meer routinematige -en soms ook complexere- geneeskundige handelingen uit. Ook draag je bij aan de continuïteit van patiëntenzorg, aan kwaliteitszorg en aan de ontwikkeling van het beroep.

Een Physician Assistants neemt in het kader van taakherschikking binnen een gezondheidszorginstelling of eerstelijns centrum medische taken over van een arts en maakt daarbij deel uit van een medisch behandelteam.  De PA kan zelfstandig diagnostische -, controle  of behandelconsulten uitvoeren, het werk van een zaalarts verrichten of de patiënt vertegenwoordigen in een multidisciplinair overleg. PA’s kunnen terecht in vrijwel alle medische specialismen. De zelfstandige bevoegdheden van de PA zijn wettelijk vastgelegd.

Paramedici, medisch ondersteunende professionals of verpleegkundigen die hun carrièreperspectief binnen de patiëntenzorg willen verbreden kunnen met deze opleiding focus te verleggen naar de medische zorg. De MPA opleiding is een praktijkgerichte en gedegen opleiding.

 

 

Filter

Physician Assistant (master) Hanzehogeschool Groningen Professionals en Bedrijven is niet meer beschikbaar

Brochure downloaden

Algemeen De masteropleiding Physician Assistant (MPA) wordt verzorgd door de Academie voor Gezondheidsstudies, Hanzehogeschool Groningen. Hier kunt...

Lees Meer

Hogeschool Utrecht(HU) Master Physician Assistant

Studiebelasting De Masteropleiding voor Physician Assistants (MPA) is een duale opleiding van 30 maanden (150 EC) met een wekelijkse studiebelasting...

Lees Meer